Ce este OnlyFans?

OnlyFans este o platformă ce poate fi accesită atât de pe telefonul mobil cât și de pe browser, scopul ei fiind acela de a atrage persoane cu pasiuni să câștige un venit pasiv lunar. Creatorii de conținut existenți pe platformă pot să aibă orice tip de activitate, de la public speaking, la video-uri amuzante, la poze și videoclipuri dedicate exclusiv adulților. De altfel, trebuie menționat faptul că platforma OnlyFans este adresată strict persoanelor majore.

Cum funcționează aplicația?

Fiecare persoană care își înregistrează un cont poate să publice conținut. În funcție de dorințele fiecărui utilizator, există mai multe metode prin care se pot atrage clienții.

Costuri pe care le pot avea utilizatorii

Prin intermediul abonamentului, utilizatorii sau fanii pot urmări fiecare postare pe care o încarcă persoana căreia i-au plătit un abonament, pot aprecia, comenta la postări. În funcție de decizia creatorului de conținut, abonamentul poate fi unul gratuit sau contracost. În cazul în care este un abonamnet contracost, beneficiile vor fi mai multe decât dacă abonamentul este unul gratis, încercând să își fidelizeze clienții. Totodată, există posibilitatea de a lăsa la liber abonamentele, dar să existe un cost pentru a putea vizualiza o anumiă postare. Pentru fanii care își doresc cu adevărat o interacțiune cu creatorul de conținut, există posibilitatea de a plăti o sumă de bani și de a putea interacționa pe videoclipuri live cu el sau de putea discuta prin mesaje în privat, acest lucru depinzând bineînțeles de creatorul de conținut. Cea mai frecventă metodă folosită de utilizatori este aceea de a achiziționa abonamente pe mai multe luni, pentru a putea beneficia de reduceri (variază de la 5% până la 70%) comparativ cu achiziționarea lunară a unui abonament.În cazul în care utilizatorii doresc să ajute și altfel creatorii de conținut, există posibilitatea de a oferi bacșis sau tips fie pe videoclipuri live, fie în privat.

Platforma a luat amploare odată cu pandemia de Covid-19, oferind posibilitatea tuturor de a obține în mod rapid și facil venituri pasive. Principalul scop al platformei este de a oferi siguranță, intimitate și încredere utilizatorilor, astfel încât serviciile oferite să aparțină doar celor care sunt abonați sau plătesc pentru ele.

Astfel, OnlyFans este pe un trend ascendent, fiind una dintre cele mai utilizate platforme în anul 2022, ajungând la peste 50 milioane de utilizatori, din aproape toate țările lumii, oferind oportunități multiple de a obține venituri, într-un mod relaxant, spre deosebire de celelalte platforme existente, unde totul este public și poate scăpa foarte rapid de sub control.