Cel mai bun sport de făcut dacă ai un câine

Creșterea unui câine poate fi oportunitatea de a te bucura de mai multă mișcare în aer liber. Dacă te numeri printre posesorii unui patruped vesel, activ cu poftă de mișcare poți profita de timpul petrecut afară şi poți face antrenamente care vă vor menţine în formă pe tine și pe prietenul necuvântător.

Care este cel mai bun sport de făcut dacă ai un câine?

Jogging – alergarea este cea mai bună formă de mișcare benefică deopotrivă pentru stăpân şi pentru câine. Un antrenament complet va ajuta la menținerea unui tonus bun pentru ambii practicanți şi va contribui la o dezvoltare armonioasă. Este drept trebuie să se analizeze cu atenție starea de sănătate câinelui şi să se țină cont de vârsta animalului pentru a se obține rezultate eficiente. Acest sport poate fi practicat în orice anotimp, când condițiile meteo sunt favorabile

Disk Dog – prinderea discului este un sport antrenant, ce crește atenția, motricitatea, răbdarea tuturor practicanţilor. Este totodată şi o formă de relaxare eficientă. O sesiune completă de discdog va ajuta deopotrivă stăpânul cât şi patrupedul să păstreze într-o formă fizică bună.

Flyball – flyball este un sport extrem de antrenant atât pentru câine cât şi pentru stăpân. Poate fi practicat sub formă de cursă în linie dreaptă sau cursa cu obstacole. O sesiune de flyball menţine în stare bună sănătatea fizică, tonusul muscular al practicanţilor, putând fi considerat şi un antrenament cardio valoros.