Bananele sunt fructe foarte apreciate de oameni, fiind dulci și foarte gustoase, fiind recomandate a fi consumate la micul-dejun. În continuare, vor fi detaliate cele mai importante 4 beneficii oferite de consumul de banane, beneficiile fiind diverse și cu un impact important asupra corpului.
Stimulează energia și starea de spirit
Datorită aminoacizilor existenți în banane, se produce serotonină, ce are drept scop prevenirea tulburărilor de dispoziție (depresie sau anxietate). Dopamina ajută de asemenea la îmbunătățirea stării de spirit, iar consumul în mod regulat a bananelor aduce un surplus de energie, oboseala fiind resimțită mai puțin. Bananele au puține calorii și sunt bogate în fibre, care conduc rapid la starea de sațietate. Din acest motiv, bananele sunt recomandate de către nutriționiști în multe diete. Având un conținut mare de apă, bananele sunt hidratante și ajută la dezvoltarea corectă a corpului.
Îmbunătățește sistemul digestiv
Bananele conțin aproximativ trei grame de fibre, ce ajută la reglarea sistemului digestiv și la prevenirea problemelor digestive, precum constipația sau balonarea. Fibrele au efect laxativ, eliberând intestinele și păstrând sănătos întregul aparat digestiv. Conform unor studii științifice, fibrele ajută și la tratarea hemoroizilor, refluxului gastroesofagian sau a ulcerului.
Îmbunătățește funcția renală
Bananele conțin potasiu, având multiple beneficii, în special în funcția renală. Multiple cercetări științifice au demonstrat că bananele protejează funcțiile renale, ba chiar previn unele boli renale. Un studiu realizat de o publicația internațională, a identificat faptul că un consum ridicat de banane previne șansele de apariție a carcinomului de celule renale. Persoanelor care suferă de probleme renale, le este recomandată o dietă săracă în potasiu, pentru că este dăunător în astfel de situații. În astfel de situații, este foarte importantă o discuție cu un medic specializat, pentru a vă forma o dietă potrivită cerințelor propriului corp.
Susține sănătatea inimii
Potasiul și magneziul ajută la păstrarea sănătății inimii, prin reglarea tensiunii arteriale, prevenind o suprasolicitare a mușchiului cardiac. Pe lângă reglarea tensiunii arteriale, potasiul și manganul previn accidentul vascular cerebral sau a atacului de cord. Magneziul regăsit în banane reprezintă aproximativ 8% din valoarea zilnică recomandată de către medici, iar o lipsă a acestei substanțe în corp, conduce la diabet, colesterol sau tensiune arterială ridicată.
Astfel, bananele au foarte multe beneficii pentru corp, fiind recomandate în diete și la micul-dejun, datorită cantității mari de fibre pe care le conțin, aducând stare de sațietate rapid. Banana trebuie totuși evitată în cazul în care există probleme renale, putând face rău din cauza conținutului de potasiu.