O activitate de care corpul are nevoie, pentru a se putea dezvolta sănătoș și a ne păstra silueta, este sportul. Acesta poate fi efectuat în orice moment al zilei, de către orice persoană, însă este recomandat, de către specialiști, să fie realizat dimineața, principalele 5 argumente urmând a fi detaliate în cele ce urmează.
Obicei alimentar sănătos
Înainte și după antrenament, este recomandată o alimentație sănătoasă, bazată pe multe vitamine și fibre. În cazul în care antrenamentul se desfășoară dimineața, este recomandat ca micul-dejun să fie luat după ce antrenamentul este efectuat. Pentru a se dezvolta corect, corpului îi trebuie nutrienți, principalul aport fiind în mesele de dimineață. Astfel, rezultatele antrenamentelor se vor vedea cât mai rapid posibil.
Menținerea încrederii (consecvență)
Prin formarea unui obicei, corpul se va adapta cu ușurință antrenamentelor. Totuși, dimineața este cel mai ușor de efectuat antrenamentul, pentru că orarul zilei respective este prestabilit cu o zi înainte și este puțin probabil ca ceva să intervină încât antrenamentul să fie întrerupt, spre deosebire de un orar în care antrenamentul este efectuat în timpul zilei sau seara.
Somn mai odihnitor și trezire rapidă
Exercițiile efectuate constant ajută la un somn regulat, odihnitor și la o trezire mai rapidă. Antrenamentele de dimineață obligă persoanele să se culce la o oră rezonabilă, pentru a putea face față antrenamentului solicitant din următoarea zi. Totodată, starea de spirit se îmbunătățește, corpul are mai multă energie și sunt mai multe calorii arse.
Reglarea metabolismului
Antrenamentele de dimineață ajută la stabilizarea metabolismului sau chiar la îmbunătățirea acestuia, ridicând nivelul ratei metabolismului, acest lucru însemnând de fapt, o creștere a caloriilor arse din corp și implicit, slăbirea în greutate.
Conferă energie și ajută la concentrare
Antrenamentele realizate dimineața sunt benefice creierului, pentru că ajută la limpezirea minții, la eliminarea stresului existent în corp, datorită eliminării endorfinelor și a hormonilor, astfel apărând senzația de surplus de energie, fiind mai puternică decât o cană de cafea. Specialiștii recomandă antrenamentul matinal, pentru că ajută la antrenarea stimulilor exteriori, iar creierul este păstrat antrenat și concentrarea este pusă la încercare, fiind nevoie ca antrenamentele să fie efectuate regulat. Creierul se oxigenează mai bine în timpul antrenamentului, fiind nevoie de o cantitate mai mare de oxigen, astfel încât să facă față antrenamentului.
Astfel, antrenamentele sunt benefice în orice moment al zilei, însă specialiștii recomandă ca acesta să fie realizat dimineața, pentru a putea avea parte de toate beneficiile căpătate în urma exercițiilor fizice.