Top 7 beneficii ale consumului de portocale

Portocala este un fruct foarte consumat, datorită beneficiilor aduse sănătății, fiind utilizate atât ca și gustări, cât și ca ingredient în feluri principale ale mesei sau în sucuri de fructe. În continuare, vor fi descrise principalele 7 beneficii pe care portocalele le au asupra corpului.

Întărește sistemul imunitar

Pentru a preveni răcelile sau infecțiile din corp, este recomandat consumul de alimente bogate în vitamina C, iar o singură portocală conține mai mult decât necesarul zilnic.

Păstrează tensiunea arterială la nivel normal

Portocalele conțin Vitamina B6, ce ajută la păstrarea nivelului de oxigen din sânge, ținând sub control nivelul tensiunii arteriale, datorită conținutului bogat în magneziu.

Scade colesterolul

Conform unui studiu realizat de cercetători din SUA, nutrienții regăsiți în coaja de portocală, contribuie la scăderea colesterolului, având o eficacitate mai ridicată chiar și decât  anumite medicamente.

Scade riscul de cancer

Un compus numit D-limonene ce se regăsește în compoziția portocalei, previne mai multe tipuri de cancer, precum cel pulmonar, de piele sau cel la sân. Antioxidanții și vitamina C contribuie la întărirea sistemului imunitar. Conform unui studiu științific, aproximativ 15% din cazurile de cancer apar din cauza lipsei de vitamina C din corp, astfel apărând mutații ale ADN-ului.

Controlează nivelul de zahăr din sânge

Fibrele, pe lângă rolul de a stabiliza sistemul digestiv, controlează și nivelul de zahăr din sânge, fiind un desert recomandat persoanelor care suferă de diabet zaharat. În plus, zahărul natural care se află în portocale, împreună cu fructoza, previn o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge după mese. Totuși, nu este recomandat să fie consumate portocale în exces, pentru că vor crește insulina și chiar la creșterea în greutate.

Previne constipația

Datorită cantităților mari de fibre solubile și insolubile pe care portocalele le conțin, acestea controlează în mod eficient stomacul și intestinele, prevenind sindromul intestinului iritabil sau constipația. Conținutul ridicat pe care o singură portocală o are (aproximativ 116% din necesarul zilnic de vitamina C) de vitamina C reduce posibilitatea apariției de cancer la colon.

Păstrează sănătatea ochilor

Fiind bogate în carotenoide și vitamina A portocalele, contribuie la păstrarea membranelor mucoase ale ochilor într-o stare optimă de funcționare. Vitamina A previne de asemenea degradarea maculară și la absorbția luminii. O alimentația săracă în vitamina A, poate conduce la afecțiuni oculare sau în cazuri extreme, la orbire.

Astfel, portocalele sunt fructe extrem de gustoase și de consumate, fiind recomandate datorită cantității ridicate de nutrienți pe care le au.