Top trei cele mai bune sporturi pentru a slăbi

Stilul de viață urban al secolului, împreună cu lucrul de acasă a determinat o existență sedentară pentru unele persoane, provocând probleme precum creșterea în greutate și bolile asociate acesteia. Dacă te afli printre acești oameni sau doar ai o înclinație puternică către activitățile sportive, vezi în continuare trei cele mai eficiente sporturi pentru a pierde în greutate.

1. Parkour

Acest tip de sport are o ardere bogată în calorii care implică diferite tipuri de metode de mișcare, cum ar fi: sărituri, alergare, cățărare, mantă, rostogolire în funcție de circumstanțele alese. Aici, practicanții își propun să se deplaseze dintr-un punct în altul, într-un mediu complex care include elemente din spațiul cotidian cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. fără a depinde de vreun echipament. Acest exercițiu sportiv trebuie făcut într-un mod rapid, eficient și precis pentru a nu exista eventuale accidentări. Este unul dintre cele mai bune sporturi pentru a slăbi deoarece crește consumul total de calorii pe minut, ceea ce ajută la pierderea în greutate mai rapidă.

2. Squash

Jocul de Squash este un antrenament excelent pentru partea superioară și inferioară a corpului, care întărește mușchii și arde până la 800 de calorii pe oră. Este perfect pentru persoanele care duc o luptă cu greutatea dar mai ales pentru persoanele în vârstă care doresc să rămână sănătoase. Squash-ul este un sport ce se desfășoară pe un teren cu patru pereți și care constă într-o rachetă specială pe care trebuie să o miști rapid pentru a face contact cu o minge mică de cauciuc. Se poate juca cu două persoane într-un meci de simplu și patru persoane într-un concurs de dublu. Mișcă-ți constant corpul în timpul unui joc de squash, urmărind o minge care poate atinge viteze de până la 170 mps în unele jocuri și scapă de stratul adipos.

3. Boxul

Specialiștii spun că poți arde până la 900 de calorii într-o oră de antrenament. Dacă alegi boxul ca exercițiu sportiv de slăbire, trebuie să deți un nivel ridicat de dexteritate adică forță, viteză, agilitate și coordonare mână-ochi. Mișcările generale ale corpului în box ajută la reducerea grăsimii nedorite prin arderea caloriilor la un ritm ridicat. Este în egală măsură benefic pentru îmbunătățirea reflexelor și pentru a lucra întregul corp. Prin urmare, este considerat unul dintre cele mai bune sporturi pentru a pierde în greutate. Pe lângă reducerea greutății corporale, boxul îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, puterea corpului și combate problemele legate de stres.